Inici‎ > ‎Actualitat‎ > ‎

Actualitat

El Sector de Mitjans rebutja les declaracions del ministre de Justícia sobre el retorn de la censura a la premsa Davant les declaracions que va fer ahir, dimecres dia 29 d’abril, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, al Cercle Eqüestre de Barcelona, en les que abona el retorn de la censura a la premsa i les sancions als mitjans de comunicació, el Sector de Mitjans de Comunicació de CCOO a Catalunya vol manifestar:

1.— El rebuig més ferm d’aquesta mesura que representaria una greu lesió de la llibertat de premsa i expressió
i del dret a la informació, principis bàsics d’una societat democràtica.

2.— Pensar que aquestes mesures poden millorar el debat polític és tenir un ideari inspirat en la tradició feixista
i autoritària que a l’Estat espanyol no fa encara 50 anys imperava al Govern. Les sancions i les imposicions a no publicar notícies –ni que siguin de l’àmbit judicial- recorden la vella llei de premsa i impremta de Manuel Fraga Iribarne (1966), del tot inadmissible.

3.— És inquietant que un ministre del Govern, que ha de garantir amb la seva actuació el compliment estricte dels drets constitucionals (i dels drets humans) pensi en aquest tipus de “solucions” que enllacen amb la proposta del seu predecessor de reformar la Llei d’Enjudiciament Criminal en aquesta línia i amb la vigent llei d’Interior coneguda com a “llei mordassa”. Tot i que el ministre ha corregit les seves manifestacions, el fet de fer-les és ja de per si preocupant.

Barcelona, 30 dabril del 2015
Comments