Inici‎ > ‎Actualitat‎ > ‎

Actualitat

Hi haurà dues aturades parcials el proper divendres dia 21 de novembre

CCOO convoca vaga al centre de la CRTVE a Sant CugatA causa de la insostenible situació que s
està vivint al Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat, la Secció Sindical de CCOO a la Corporació RTVE a Catalunya ha decidit convocar aturades parcials. Ahir dilluns es va presentar la preceptiva documentació davant el Tribunal Laboral de Catalunya.

Les aturades estan convocades per al divendres 21 de novembre, en horari de 13.30h a 14.30h i de 19.00h a 20.00 hores.

Les causes que han originat la convocatòria de vaga són:

- Els informatius realitzats des del centre de Sant Cugat shan demetre en alta definició per la 1 HD, per tal que la ciutadania de Catalunya pugui tenir accés als mateixos. En lactualitat, les desconnexions territorials no arriben a la ciutadania en alta definició.

- El reiterat incompliment per part de la direcció del capítol IV, art. 35, punt 2, apartat a) del Mandat Marc que especifica: El 100% de producció interna en programes informatius, programes de caràcter institucional i continguts dautopromoció.

Aquest incompliment suposa una cessió parcial dels Serveis Informatius de TVE a favor de les productores externes.

- La manca de producció pròpia, la qual cosa implica una infrautilització de les unitats mòbils i els platós del centre de TVE a Sant Cugat del Vallès.

- La desaparició del servei de menjador i cafeteria tal com pretén la Direcció de CRTVE de Madrid, que comportaria greus perjudicis per a la producció dinformatius i per a la producció de programes que es realitzen des del centre.

- Lincompliment de larticle 64 de lEstatut dels Treballadors, per la manca dinformació reiterada als representants dels treballadors.

CCOO pateix pel futur del Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat del Vallès ja que, en cas de no ser ateses les seves reivindicacions, el resultat seria la progressiva pèrdua daudiència, la qual cosa suposaria la seva fi com a servei públic essencial.

TVE a Sant Cugat del Vallès sempre ha estat un referent a la producció del mercat audiovisual, tant a nivell de Catalunya com a nivell nacional.


Sant Cugat del Vallès, 11 novembre 2014
Comments