Inici‎ > ‎Actualitat‎ > ‎

Actualitat

Els reporters segrestats per
un grup radical
a Síria han estat alliberatsCCOO mostra la seva satisfacció per aquest alliberament que s
ha produït després de 194 dies de segrest. Tots dos estan ja a casa
i en bon estat de salut després d
un segrest realitzat per un grup afí a Al-Qaida. Segrest que es va produir quan el periodista del diari El Mundo, Javier Espinosa, i el "freelance" Ricardo García Vilanova es disposaven a abandonar Síria després de passar dues setmanes en aquest país cobrint la informació de la seva guerra civil.

El seu alliberament s
ha produït dues setmanes després del de Marc Marginedas, enviat especial a Síria de El Periódico de Catalunya per cobrir el conflicte. Aquest fet havia aixecat la moral dels seus companys, els seus familiars i els seus amics perquè es tractava dun important canvi en el futur dels segrestats.

Javier Espinosa i Ricardo García Vilanova van ser conduïts pels seus captors fins a la frontera turc-siriana i allà els van lliurar a militars turcs. Immediatament van ser conduïts fins a un aeroport on es van posar en contacte amb el diari El Mundo, van explicar l
alliberament i van demanar que es posessin en contacte amb els seus familiars.

El Ministeri de Defensa espanyol va enviar a Turquia un Falcon 900 amb la missió de recollir-los en aquest aeroport
i tornar a Espanya.
Tots dos reporters han finalitzat així una etapa molt difícil de les seves vides, perquè quan estaven en captivitat no sabien si podrien tornar algun dia a la seva vida habitual.


Madrid, 30 de març del 2014
Comments